Afrika Dakar TOM RACING

4. den rallye Berlín - Wroclav

 

26. 6. 2001

V dnešní etapě si s námi zahrávala závodnická smůla. Hned po prvním c.p. (check point - průjezdní kontrola) jsme zapadli v těžkém hlubokém bahně (po návratu si naši situaci budete moci vychutnat na fotografiích). Naší nevýhodou byla pozice v čele kamionů, takže jsme neměli příležitost poučit se ze stop a případných chyb týmů před námi. Jeli jsme ve stopách Manu jako druzí. Bohužel vrchní tvrdší příkrov vydržel jen pod prvním vozem, pod námi už se protrhl a my jsme ukázkově zapadli. Nepodařilo se nám rychle vyprostit ani s pomocí hned za námi jedoucího dalšího kamionu. Takže jsme se trápili až do příjezdu dalšího vozu Tatra ( s Holandskou posádkou ), který nám pomohl najít doslova pevnou půdu pod nohama. Touto epizodou jsme ztratili půl hodiny a celý zbytek etapy jsme se maximálně snažili stáhnout časový hendikep na minimum.

Dnešní etapa, která se opět jela střídavě v bahně, písku a na tankodromu byla velmi náročná i po stránce navigace. Množství záludných odboček si vyžadovalo velkou pozornost a přesnost. Vojta Morávek je skutečně výborný navigátor a my jsme, na rozdíl od mnoha jiných, ani jednou nebloudili.

Pořadí po 4. etapě:

  vůz + startovní č.
čas /h.mm.ss/
1. Man T205
7.48.20
2. Man T206
8.04.05
3. Tatra T214
8.23.38
4. Pinzgauer T212
8.23.38
5. Unimog T201
8.29.01

Právě teď si užívame večeři a pivo v bivaku. Auto se nám podařilo umýt a dokonce i my jsme měli příležitost skočit do rybníka. V týmu vládne dobrá nálada a v příštích dnech se samozřejmě budeme snažit nejen bezpečně dojet, ale i stáhnout náskok soupeřů.

Z Recze zdraví všechny příznivce rallye a offroad
Tomáš Tomeček
(Recz, 26. 6 . 2001, 22.50 hod)